divendres, 21 d’octubre del 2011

El Punt Jove de Palamós conjuntament amb el Projecte Suma-t'hi de l'Escola l'Empordà organitza el I Campus Jove d'Hivern

L’Escola l’Empordà, escola d’educadors i educadores en el lleure educatiu organitza conjuntament amb el Punt Jove de Palamós per primera vegada un Campus jove d’hivern que inclou un curs de monitora i monitor dinamitzador d’activitats per a la comunitat, dirigit a joves d’entre 14 i 17 anys.

Fruit directe del projecte Suma-t’hi de l’Escola l’Empordà s’ha iniciat per primera vegada un Campus Jove d’hivern on oferim la possibilitat a les joves i als joves de participar d’un curs que té com objectiu donar eines i recursos a l’hora d’organitzar activitats socioculturals i solidàries per a la comunitat.
Amb la mateixa metodologia d’aprenentatge servei que emprem en els cursos de premonitores i premonitors extensius, les persones aprenen a través de la pròpia pràctica a gestionar i a dur a terme un projecte de voluntariat.

Objectius generals:

-         Conscienciar de la necessitat que les persones prenguin part i participin activament de les seves vides
-         Conscienciar de la necessitat del teixit as­so­cia­tiu i de voluntariat en la vida social
-         Aprendre a treballar en equip potenciant la creativitat i a través de l’educació inter­cul­tu­ral, com a forma activa de convivència entre la diversitat

Objectius específics:

-         Conèixer i informar-se  de les entitats, asso­cia­cions, ONG’s que existeixen en la seva comunitat des de ben a prop i coneixent la tasca que cadascuna d’elles du a terme
-         Col·laborar si es dóna el cas d’un projecte d’aquestes entitats, associacions o Ong’s
-         Organitzar activitats de caire sociocultural i solidari per aprendre a gestionar, organitzar i portar a terme un projecte.
-         Dur a terme una activitat on necessàriament es necessiti la implicació de diferents entitats de la comunitat per ajudar a crear xarxa.

I tot plegat per ajudar al creiexement d’aquests nois i noies, sobretot en aquells aspectes que ens fan ser persones humanes i socials.

Eva Fornós

3 comentaris:

  1. Em sembla molt interessant i important. És una iniciativa del tot positiva per un poble com Palamós on els adolescents sembla que només hi visquin per Carnaval (la resta de l'any són invisibles). Els objectius i l'enfoc és apriori del tot apropiat al segle XXI. Cal nomès ser capaços d'engrescar un primer grup de joves. Desprès el boca orella farà la resta.
    Desitjo de tot cor que aquest Campus Jove sigui un éxit. Salut!

    ResponElimina
  2. Es una pasada, jo hi vaig i de moment les clases que portem han estat bé!! Espero que continui així tot el curs!

    ResponElimina
  3. Escenavegant, gràcies pel teu missatge!
    I vaja Joel, a tu no cal que t'ho digui no?!
    Salut!

    ResponElimina